p. uč. Kroupová

23.03.2020 17:56
 
Skupina II- H. Kroupová
Žáci mají probrané veškeré učivo z lekcí 1-8 /U 1-8/. 
Okruhy učiva a slovní zásoby: třída a školní pomůcky, barvy, čísla 1-20, domácí mazlíčci, zvířata, emoce, obličej a jeho části, moje rodina, členové rodiny, lidské tělo, oblečení.
 
Vážení rodiče, 
v rámci AJ by děti měly především opakovat a upevňovat probrané učivo. Většinu zvládnou zcela samostatně, jsou zvyklé se orientovat v učebnici i ve workbooku. Máme probrány všechny lekce 1-8 v učebnici. Atˇ si děti opakují slovní zásobu / viz odkazy níže- pokud mají možnost být online, pokud ne, stačí používat slovní zásobu na fotokopiích, které dostaly, celý slovníček Vám posílám též v pdf, dále máte k dispozici karty se slovní zásobou z jednotlivých lekcí/, fráze, se kterými se setkaly- najdou je dole, na každé stránce učebnice v jednotlivých lekcích, kromě stránky s komiksovým příběhem. Dále mohou děti číst nahlas články v učebnici a procvičovat tím výslovnost, plynulost čtení / str. 26,30,36,40/. Workbook mají děti hotový po str. 41, pokud někomu chybí nějaké cvičení, prosím, doplnit- pravděpodobně chyběly nebo zapomněly na nějaký domácí úkol. K procvičování angličtiny doporučuji nějaké anglické pexeso, pokud máte, dále poslech anglických písniček, atˇ už těch, které jsme se naučili nebo si mohou vybrat nějaké na youtube- stačí zadat do vyhledávače např. action songs for kids nebo super simple songs / Baby Shark; Head, Shoulders, Knees and Toes..../. Dále mohou shlédnout nějaký krátký animovaný příběh, pohádku, nevadí, že neporozumí každé větě, důležité je slyšet anglický jazyk a vnímat jeho intonaci / např. Winnie the Pooh apod./. Doporučuji, aby se děti věnovaly anglickému jazyku pravidelně v rámci rozvrhu, který jste jim nastavili a časových možností. Úkoly si mohou vypracovávat postupně a pokud možno, tak by si mohly každý den zazpívat nebo poslechnout nějakou anglickou písničku. Pokud máte možnost online přístupu a chcete, aby si Vaše děti zábavnou formou procvičily aj a ještě se něco naučily,  každý den jim můžete pustit jeden příběh Hurvínka a Spejbla, už se s nimi setkaly a jistě budou rády / najdete na youtube- Angličtina s Hurvínkem nebo na https://decko.ceskatelevize.cz/porady/
Úkoly nezadávám na týden, zvažte, prosím, časové možnosti a další úkoly, aby děti nebyly přetíženy. Je třeba jim občas trochu pomoci/ zase v rámci možností-  není nutné je opravovat, nemusí vše stihnout za jediný týden/- připomenout jednotlivé úkoly či povzbudit k tomu, aby Vám něco nahlas řekly nebo přečetly.
Zasílám též odkazy na online procvičování, poslech slovní zásoby/ je možno využít jedny stránky viz odkaz níže a opakovat slovíčka, která děti znají, případně se naučit nějaká nová/, hraní jednoduchých her apod., nicméně nechávám na zvážení Vás rodičů, zda mají možnost děti být online a kolik času mohou trávit u pc. V případě dotazů /či pokud by mi děti chtěly napsat nebo se něco zeptat/mě kontaktujte na této adrese: hana.kroupova@seznam.cz. Přeji Vám i dětem co nejvíce pohody, atˇ se s angličtinou netrápí, není jim břemenem, ale něčím, na co se těší, než se budou moci vrátit zpět do školních lavic.
 
Další úkoly- atˇ si děti namalují na papír/min. A4/ kalendář a popíší jednotlivé měsíce- viz. str. 63 v učebnici. Výslovnost si mohou poslechnout, naučit se a poté procvičovat na:
                       youtube.com - months of the year song- Kids TV 123           
                      - na papír/ ostřihnout do tvaru otevřené skříně- není nutné/ atˇ si děti namalují různé oblečení, které rády nosí a popíší ho anglicky
                      - atˇ děti v rámci procvičování nahlas popíší věci, které umí pojmenovat, řeknou, jak se cítí, co mají na sobě, co vlastní atd. - např. My pen is blue./ Moje propiska je modrá/. I ´m happy. /Jsem štˇastný, štˇastná /. I have got one brother. / Mám jednoho bratra/.     apod.
                       - na větší papír, který přehnete v polovině namalovat na jednu polovinu jídla, která mají rády a na druhou ta jídla, která nejsou jejich oblíbená
 

Užitečné odkazy: 

nová slovní zásoba:
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
16. 3.- 20. 3.  
 

Skupina p. uč. Kroupové

Opakovat probrané učivo lekce 1-8- /včetně/- slovní zásoba, fráze, nahlas si číst komiksový příběh a články- str. 26,30,36,40, případně dodělat chybějící slovníčky a cv. ve workbooku- pokud někdo chyběl- po str. 41.  Na papír si namalují obrázky symbolizující jednotlivé měsíce v roce a pod ně si žáci napíší názvy měsíců- viz str. 63 v učebnici.