Skupina p. uč. Letfusové

16.03.2020 18:22
- jsme nyní v lekci 8 - děti můžou pomoci rodičům při věšení prádla a popisovat jednotlivé kousky oblečení - slovíčka jsou v učebnici, v sešitě; můžou doplňovat i barvy, velikost (big, little), komu oblečení patří (mum´s skirt - mámina sukně, Honza´s socks - Honzovy ponožky)
- do sešitu prosím opsat z učebnice str. 39 - druhé cvičení - 5 příkladů věcí, které jsou na obrázku a připsat český význam ( přivlastňování pomocí ´s - Kat´s jeans - Katiny džíny), můžou doplnit obrázkem
- v učebnici str. 40 - přečíst si příběh - je to z muzea voskových figurín, sochy mají ale přeházené klobouky/čepice; Whose hat is this? = Čí je to klobouk?
v Pracovním sešitě můžou děti pokračovat na str. 39/3 (podle učebnice správně doplní kdo má koho oblečení, např. Spike má Nickovu bundu, atd.), 39/4 (opět s pomocí učebnice správně doplnit, jaké má Kat oblečení, od koho půjčené; Yes, I have = Ano, mám. No, I haven´t = Ne, nemám.)
zábavnou formou si děti mohou procvičovat i poslechem písniček - např. na youtube Super Simple Songs; sledováním videí - např. Peppa Pig - příběhy děti často znají a když si je pustí v angličtině, určitě pochytí nějaké slovíčko :-)
pokud budete mít jakýkoliv dotaz, ozvěte se na marketaletfusova@gmail.com; případně je sem možné i zasílat vypracované úkoly - stačí vyfotit na mobil a poslat
 

Rychlá odpověď